Anslagstavlan

Här har vi en ny “Anslagstavla” som ni ser finns det en knapp för “Svara” detta är om man vill kommentera just detta inlägg och på så vis kan man få en sammanhängande kedja av inlägg (diskussion), samtidigt som den är i funktion som den gamla “Anslagstavlan”. Man behöver inte fylla i “webbplats” då det används vid bloggande. Jag tog mig friheten att klistra in ngr. av de senaste inläggen. Vi testar och se om detta kan fungera.

1 141 tankar kring ”Anslagstavlan

 1. Bensin på Visingsö?

  Det är värt att notera att Visingsö inte har någon bensinstation för tillfället Den hitills befintliga
  vid Coop är avstängd, och tids skall en ny komma till 250-300 meter längre norrut längs byavägen.
  Vid den stora ladan,höger sida,när man åker norrut, ligger “Kigges smed” som har en befintlig
  allt-i-allo butik med bl.a posthämtning, bilbehanldigar etc. Området är historiskt intressant och har undersökts
  och tillstånd har getts för bensinförsälning. Dock får man räkna med att ha väl fylld eller välfylld bensinhybridbil
  när man gör besök på Visingsö ett bra tag ännu. Och ha god förståelse att öbor måste åka över till Gränna för att fylla på sina bensinbilar ännu ett tag.

 2. Idag den 18 juli har jag varit på Öa och använt mig av det nya tornet. Det så vackert och elegant. En riktig skönhet. Men funktionen, funktionen; den är inte alls bra!
  Först är det en lång trappa upp till plattformen för skådandet. Det är ok att gå upp i trappan en varm och torr sommardag. Men en kall novemberdag med halka kan man slå sig fördärvad.
  Plattformen där uppe är alldeles för liten. Bara tre personer med tubkikare kan samtidigt hålla koll på kärret. Att hålla en exkursion med den plattformen går inte. Runt plattformen sitter lodräta brädor med ett stort avstånd mellan varje bräda. Där uppe får även en svag vind fritt spelrum. Det skall helst vara vindstilla om en tubkikare skall fungera bra där.
  Om man skall äta sin matsäck där uppe får man göra det på knä på golvet. Det finns ingen bänk att sitta på.
  Vad kan man göra? Helst skulle jag vilja ha ett helt nytt torn där funktionen är viktigare än skönhet och utseende. Men det kan man ju drömma om.
  Att börja kunde man göra halkskydd på trappstegen upp till plattformen. Runt plattformen kunde man sätta skivor så att det blir vindtätt. Och åt öster kunde man göra en smal bänk att sitta på.

 3. NATTSKÄRRELYSS I JUNINATTEN
  Åtta – 7 kvinnor och en man – nöjda deltagare i Ådornas #nattskärrelyss kunde identifiera åtta nattskärror timmarna före midnatt utmed #Olsbovägen en bit utanför Jönköping. Vi rörde oss mellan Häljabråtevägen och Bläckfiskvägen , hörde alla fågelns läten och såg den också. Juninatten var ljuvlig med några prövande regnstänk, hotande moln som ändrade riktning och gav plats för halvmånen, nästan vindstilla ock lite knott, precis som det ska. Dessutom morkulla som drog fram över oss, gök som gal långt borta och några sista prövande strofer från rödhaken.
  Än så länge finns de där, tack och lov!
  Margareta Andermo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *