Kategoriarkiv: Okategoriserade

Studiecirkel ”Fågel fotografering”

OBS! Intresset har varit väldigt stort och vi har nu maximalt antal deltagare anmälda.

Det är ganska många som förutom tub och handkikare även bär med sig en kamera för att få med sig sina upplevelser även på bild hem från skådningen.

Vill ni tillsammans med andra fotointresserade i klubben utveckla ert fotograferande och förhoppningsvis få med er ännu bättre bilder hem så ta chansen att delta i vår nya studiecirkel ”Fågel fotografering”

Vi kommer gemensamt fylla dessa tillfällen med innehåll lite baserat på deltagarnas erfarenheter men områden som kommer tas upp är bl.a:

-Grundläggande fototeknik

-Teknik, inställningar anpassade för fågelfoto.

-Ljusets betydelse

-Komposition

-Utrustning

-Vi kommer prata mycket bild, titta på bilder (era egna för dom som vill)

Vi kommer träffas kl 18:30 på tisdagar vid 5 tillfällen med start 27:e februari i Studiefrämjandets lokaler.

Vid någon av träffarna alternativt vid en extra träff så ger vi oss ut och fotar.

Anmälan görs till Anders Lundgren

SMS:a eller ring på 070-5491749 eller maila på 036378615@bahnhof.se

Begränsat antal deltagare

Hoppas vi ses /Anders

Tåkern 12 apr

Ådorna besökte Tåkern12 april

Vi var sex daglediga Ådor som åkte Tåkern runt. Vi besökte Svälinge, Hov, Glänås och Holmamaden. Under hela dagen hörde vi rördrommarna tuta utifrån vassarna och de bruna kärrhökarna flög omkring med bomaterial i klorna.

Dimman hade precis lättat när vi kom fram till Svälinge. Eva-Lotta hittade en ägretthäger på en avlägsen strandäng. En havsörn flög över sjön och enkelbeckasinerna hördes ticka och horsa. Efter fika åkte vi till Hovtornet. Vi såg bl a salskrakar, krickor, brunänder, skedänder, snatteränder och gravänder.

I Glänås var ny art för dagen några rödbenor. Vid Holmamaden inga nya arter men fina obsar på skedänder och salskrakar.

Under dagen gjorde vi ett besök hos Lenas barndomskompis Lillemor som nu bor i Svanshals. Där blev vi bjudna på kaffe och nybakad kaka. Lillemor berättade om en förrymd emu som väckt mycket uppmärksamhet i trakten. Tyvärr lyckades vi inte få ett kryss på {emun}!

Barbro Falk

VINTERVANDRING SÖNDAG 22 JAN 10.00

På söndag håller vi vår traditionella vintervandring i östra Jönköping. Vi träffas i Liljeholmsparken, vid GC-tunneln under järnvägen klockan 10.00 och börjar med att titta efter vad vi kan hitta i kanalen. Därefter rör vi oss mot Rocksjön och eventuellt längre mot Munksjön. Vilka fåglar vi ser beror på is- och snöläget; är omgivande sjöar isbelagda erbjuder Liljeholmskanalen öppet vatten, då ofta med någon spännande vattenfågel.

Foto Ulf Gotthardsson

Eftersom vi inte rör oss särskilt långt, är det här en aktivitet som du kan välja att avsluta när det passar dig. Ingen föranmälan behövs – vi ska ju inte samåka någonstans.

Se till att ha riktigt varma kläder (inklusive mössa och vantar) och gärna en enklare fika!

Välkommen!

Ansvarig Ulf Gotthardsson, 070-274 1948 .

Foto: Ulf Gotthardsson