Kategoriarkiv: Okategoriserade

MÄRKNING AV TORNFALKAR 2022-07-12

Vi var 15 personer som parkerade bilarna i slutet av skogsvägen och vandrade ut på betesmarken där ladan med tornfalksholken finns. Solen sken, det var varmt och lugnt och alltså en perfekt sommarkväll för lite fågelskådning. Med vana händer plockades de tre små tornfalkungarna ner från holken och de två största blev försedda med varsin aluminiumring. Den minsta av syskonen var fortfarande för liten för att bli märkt, så den får kompletteringsmärkas en annan dag.

Så snart som möjligt efter märkningen av de gulliga falkungarna, och när vi dessutom fått en liten skymt av falkföräldrarna (som höll sig på respektfullt avstånd) gick vi tillbaka till bilparkeringen. Där fick vi höra mer om ringmärkning i allmänhet och några berättelser från ringmärkarna Leifs och Håkans många erfarenheter som märkare. Tack till Hans och ringmärkarna för en trevlig kvällsutflykt!

Ord & bild: Ulf Gotthardsson

Foto: Ulf Gotthardsson

Ringmärkning av tornfalksungar

OBS! Uppdatering

Välkommen att vara med vid ringmärkningen av några tornfalksungar vid Ubbarp. Vi samlas vid avtagsvägen till Ubbarp på vägen mellan Barnarp – Tenhult, tisdagen den 12 juli kl 18.00
Hans Lööf, Leif Jansson, Håkan Areslätt

Ringmärkning av tornfalksungar under vecka 25.
Vid kontroll av holken vid Ubbarp konstaterades det att tornfalken finns där men det finns fyra ägg just nu, så vi får återkomma med datum senare när vi skall ringmärka ungarna. Håll koll under vecka 27 (4 – 10 juli) så kommer vi med närmare information.
Hans Lööf, Leif Jansson, Håkan Areslätt

Vårutflykt med klubben.

FÖLJ MED PÅ VÅRUTFLYKT!
Lördag den 23/4 packar vi matsäckskorgen och möts på en vårutflykt till Landsjön, den finaste fågelsjön i Jönköpings kommun. Morgnarna är kyliga så klä dig varmt - och glöm inte kikaren!  Om rördrommen på bilden visar sig är ovisst, men mycket annat fint lär vi få se och hörs. 
Vi möts vid Fältstationen Landsjön kl 7.00. Det går fint att åka buss 121  mot Gränna  t ex från Rådhusparken Jönköping kl 6.31, stiga av kl 6.59 vid hållplats Skärstad Lyckås och ta en liten promenad till Fältstationen. Eller samåk med någon!Ring ansvarig: Björn Merkell Tel 070-245 69 52 för mer information. Välkommen!

Foto: Jarl Strömbom