Anslagstavlan

Här har vi en ny “Anslagstavla” som ni ser finns det en knapp för “Svara” detta är om man vill kommentera just detta inlägg och på så vis kan man få en sammanhängande kedja av inlägg (diskussion), samtidigt som den är i funktion som den gamla “Anslagstavlan”. Man behöver inte fylla i “webbplats” då det används vid bloggande. Jag tog mig friheten att klistra in ngr. av de senaste inläggen. Vi testar och se om detta kan fungera.

1 083 tankar kring ”Anslagstavlan

 1. Hej. Vi kommer att genomföra programpunkten med ringmärkning av ugglor, med en förändring. Det blir ingen samåkning till märkplatsen utan alla får ta sig dit på egen hand. Samlingsplatsen blir Liljebovägen, en liten skogsväg ca. 1,5 km in på vägen mot Olsbo från väg 40 (strax väster om Dumme mosse). Samling blir klockan 19:00. Glöm inte fika och något att grilla. Veckodag är ännu inte bestämd utan meddelas till alla som anmäler sig.
  Välkomna/ Martin och PerJonas

 2. Dagens Riksmästerskap i tomtskådning har väl inte börjat så särskilt bra för min egen del. Ingen rörelse på flyttfåglar och dålig sikt pga. regnet. Från 5.30 – 8.00 har jag endast skrapat ihop 27 arter. Det roligaste är gransångare, svarthätta och gulärla. Gransångare var f.ö. ny tomtart.

  1. Uppdatering vid 15.30. Det har ramlat in arter efter hand och jag har hittills sett 46 arter. De roligaste är nog pilgrimsfalk, lärkfalk, nötkråka, sånglärka (ny för mina Riksmästerskap) och gransångare (nytt tomt X). Däremot saknar jag fortfarande blåmes och större hackspett som jag brukar se under dessa event. Förstår att det nog ska lätta på regnandet senare i em så jag sparar mig till dess. Någon timme till ska jag nog hålla ut.

 3. Hej!

  Varför här i Jönköping finns inte någon som kan hjälpa skadad fåglar. Jag känner stort frustration. Jag har hittat en skadad fågel och jag kommer inte att lämna honom ute och väntar att de andra stora fåglar ska döda honom. Jag har ringt till flera telefonen där visar att de kan hjälpa fåglar men när jag berättar vad som hänt, de bara struntar i mig.

 4. Nästa lördag (12/9) är det dags för årets händelse Riksmästerskap i tomtskådning. Då gäller det att på sin tomt, balkong, takterass etc. försöka se så många olika fågelarter som möjligt. Mer info hittar du:
  http://geddeholmnatur.se/klubbtomt100/riksmasterskap.html

  Putsa kikarlinserna, ladda kameran, damma av fågelboken och var med i årets upplaga av Riksmästerskapet. Det är inte viktigast att vinna utan att kämpa väl!

  /Björn

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *