Rocksjön

 

ROCKSJÖN

 

Rocksjön
Rocksjön

Det bästa med Rocksjön är dess centrala läge. Området runt sjön har exploaterats på ett alltför hänsynslöst sätt, och nu finns bara små rester kvar av det fina område det en gång var. Det är ofta en bra vinterlokal, med småfågel i vassen och buskmarkerna.

Hur hittar du dit?

Sjön ligger mitt i Jönköping. Du kan dels komma åt sjön i norr vid Knektaparken från gräsmattorna där. Det gamla soptippsområdet i nordväst är nu lätt tillgängligt genom den cykelväg som nu går vasskanten. På våren är cykelvägen mellan E4 och sjön bra för sångarlyssning, liksom den gamla järnvägsbanken söder om sjön.

Vad kan du se?

I sjön rastar under senhöst och vinter bl.a. salskrake, vigg, brunand och sothöna. Bland de sångfåglar man kan höra på våren märks näktergal, gräshoppsångare och rosenfink. Vid ett par tillfällen har pungmes häckat i buskmarken.

 

Rocksjöområdet
Rocksjöområdet

Tillbaka till fågellokalslistan

En tanke kring ”Rocksjön

  1. Hej jag heter Leon är 10 år och bor på Torpa. Vi jobbar med fåglar i skolan och jag har blivit jätteintresserad av fåglar…jag har bl.a. sett häger ormvråk nötskrika glada och fasan men idag såg jag en konstig fågel när jag åkte förbi Munksjön på den sydvästra sidan.
    Den var en stor fågel som liknade en häger fast svart och jättestark orange färg på näbben. Jag satt kvar och fotade och filmademed min telefon i minst en halvtimma!!!

    Snälla kan ni se var det är för fågel det skulle vara jättekul

    PS min lärare visste inte var det var för fågel ens och han är jättebra på fåglar och så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *