Ådorna i Röttle, 31 maj

Vi var nio personer som reste till Röttle. Det var en fin försommarkväll. Vättern var spegelblank. Vi gick i bokskogen och lyssnade efter mindre flugsnappare som vi tyvärr inte hörde. Desto fler svarthättor sjöng för oss. Även grönsångarens klirrande sång hördes. Vi gick ner till Vättern längs Röttleån. Vi spanade efter strömstare och forsärla.

Vi fikade på bryggan i kvällssolen. När vi gick tillbaka fick några syn på en forsärla. Vi fortsatte sedan till den gamla äppelodlingen för att lyssna efter rosenfink. Tyvärr inget napp här heller. Gunnar trodde att det växt igen för mycket för att rosenfinken ska trivas.

På hemvägen åkte vi förbi Dungen vid Landsjön. Där både hörde och såg vi kärrsångare och buskskvätta. En gräshoppsångare surrade i hallonsnåren och en näktergal hördes på långt håll. Nöjda med en fin kväll åkte vi hem.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *