Anslagstavlan

Här har vi en ny “Anslagstavla” som ni ser finns det en knapp för “Svara” detta är om man vill kommentera just detta inlägg och på så vis kan man få en sammanhängande kedja av inlägg (diskussion), samtidigt som den är i funktion som den gamla “Anslagstavlan”. Man behöver inte fylla i “webbplats” då det används vid bloggande. Jag tog mig friheten att klistra in ngr. av de senaste inläggen. Vi testar och se om detta kan fungera.

1 166 tankar kring ”Anslagstavlan

 1. På lördag är det dax för klubbens exkursion till Västergötlands bästa fågelsjö. Det vill du väl inte missa, så anmäl dig senast torsdag.
  Se mer information under fliken “Program”

 2. Hej!

  Tack alla ni som hjälpte till med att besöka, delta, organisera, hjälpa till med och stötta klubbens aktiviteter på “Fågelskådningens dag” i söndags! Utan er alla skulle inte något ha kunnat göras!

  Och välkommen till våra kommande aktiviteter!

  /Ulf Gotthardsson

 3. MEDLEMSAVGIFT FÖR VERKSAMHETSÅRET 2024.
  Till dags datum har 156 medlemsavgifter betalats in till vårt bankgirokonto. Tack till alla Er. Det vore trevligt om Ni ca 50 medlemmar som fortfarande saknas vill vara med och stödja klubbens verksamhet. Om du är osäker på om du betalat skicka ett mail till mig jan.blomqvist68@gmail.com.

 4. VINTERVANDRING I STAN 21 JANUARI 2024

  Årets första klubbaktivitet, vintervandringen i stan, lockade drygt 25 personer att hitta ut och träffas i ett kallt och snöigt Jönköping.

  Vi startade med att gå längs Liljeholmskanalen och titta igenom vattenfåglarna där. Bland gräsänderna hittade vi flera sothöns och viggar, någon knipa och en honfärgad bläsand. Högt över oss bland fiskmåsarna passerade en ormvråk österut.

  Vi fortsatte under tunneln mot Rocksjön och följde sjökanten förbi kanotstadion till bryggan vid John Bauers park. Här var det oväntat tomt på fågel; vi kompenserade det med att få lite medhavd fika vid borden. Matningen mellan bryggan och parkeringsplatsen gav gråsparv, pilfink, talgoxe, blåmes och koltrast.

  Vid Kalmar udde fanns en annan matning, där några gråsiskor höll till. Det var väldigt lite öppet vatten vid broarna, men vi konstaterade iallafall att kommunen hade satt upp fina skyltar med broarnas namn, så nu verkar de officiellt heta ”Bäverbron” och ”Rallhägerbron”. Några små grupper med domherrar och någon gärdsmyg hittade vi längs Simsholmskanalen.

  Så fortsatte vi längs Munksjön. När vi passerade reningsverket upptäckte vi en pilgrimsfalk som satt stilla mitt ute på Munksjöns is, men avståndet var tyvärr lite för långt för att vi skulle kunna njuta av obsen. Vid Lizardparken var ett gäng kråkor mycket upprörda och arga vid några talltoppar. Vi tänkte att det skulle kunna sitta en berguv i någon av tallarna, men kunde inte se någon. Vid 13-tiden avslutade vi vandringen, såg 3 förbiflygande krickor och skingrades åt olika håll.

  Vi var tre personer som gick tillbaka längs Munksjön och valde att stanna till för en mer noggrann uvkontroll vid tallarna. Efter en stunds intensivt spanande hördes Marie-Louises röst ”Jag ser den!” – och högt uppe i en av tallarna satt berguven! Vi larmade förstås ut den på lokala BANDet; många åkte dit för att se den och för många blev nog uven dagens allra största fågelupplevelse!

  /Ulf Gotthardsson

  Här en bild på uven – hoppas länken fungerar:
  https://www.flickr.com/photos/ulfgotthardsson/53478996350/in/dateposted-ff/

 5. Skulle man inte kunna tänka sig en rad på föreningens hemsida om “Vinterfåglar inpå knuten” den 26-29 januari? Uppgifter om program förra året kan utan vidare strykas.

  1. Hej!

   Det är många som läser “Anslagstavlan” (där vi är nu) på klubbens hemsida. Så nu har ju “Vinterfåglar inpå knuten” (VIK) fått lite PR, tack vare ditt inlägg!

   VIK är en aktivitet som omfattar hela Sverige och som administreras av BirdLife Sverige. För dig som vill räkna fåglar vid din fågelmatning finns det mer information att hämta på BirdLifes hemsida:

   https://birdlife.se/fagelintresse/vinterfaglar-inpa-knuten/

   Lycka till med räknandet!
   /ulf

 6. Vinterns studiecirkel för medlemmar i Jönköpings fågelklubb kommer att handla om “Rovfåglar”.
  Vi kommer att träffas kl. 18:30 på onsdagar vid 8 tillfällen, och med start den 6:e december.
  Upplägget är som förra året, dvs. utan någon ledare, men där alla deltagare blir ansvarig för innehållet vid något tillfälle.
  Anmälan görs genom att skicka ett sms till 0736-79 73 40. OBS! begränsat antal deltagare.
  Hoppas vi ses/PerJonas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *