Anslagstavlan

Här har vi en ny “Anslagstavla” som ni ser finns det en knapp för “Svara” detta är om man vill kommentera just detta inlägg och på så vis kan man få en sammanhängande kedja av inlägg (diskussion), samtidigt som den är i funktion som den gamla “Anslagstavlan”. Man behöver inte fylla i “webbplats” då det används vid bloggande. Jag tog mig friheten att klistra in ngr. av de senaste inläggen. Vi testar och se om detta kan fungera.

1 166 tankar kring ”Anslagstavlan

  1. TWITTER is da shit! Vi har ju smygt igång redan men NU (eller inom kort iallafall) är definitivt läget att haka på; har i ett nafs utvecklats till ett vad det verkar grymt bra system för hela landet! Kort sagt bygger Twitter på att man “taggar” info man skickar ut på ett vettigt och sökbart sätt. Vill jag twittra här på hemmaplan lägger jag till hashtaggen #obssm (vilket står för obsbok och småland), går sen att bygga på med ytterligare hashtagar för att snäva in t ex ner på kommun etc. Sen sätter man sin app på att scanna av twitter och notifiera mig när tweet med den tagg jag är intresserad av dyker upp. Så himla enkelt och BRA!

    Ursäkta denna utsvävning men det här känns stort. Mer info kommer! Vill ni börja så kika in på facebook Vår skådarvärld och leta er vidare därifrån. KUL, så man får vårkänslor ju!

    1. NU lanseras Twitter för skådning i hela landet! Ser mycket lovande ut; busenkelt system som bygger på att man taggar allt man skriver och att dessa taggar sen kan sökas fram och hanteras smått genialt via android-telefon (lite krångligare på Iphone om jag fattat rätt).

      Gör såhär ni som vill prova;
      alla tweets ska taggas med #obsbok och med landskapstagg t ex #sm för Jönköping eller #vg om man är i Habo osv. Exempelvis; “nån som är på Abisko imorrn bitti, gamspaning? #obsbok #sm”

      Vill man följa Twitterflödet för Småland gör såhär (för tweetdeck);
      1. Öppna appen. 2. Tryck på plustecknet i underkant av bilden. 3. Skriv in sökningen du vill använda i sökrutan överst, t ex #obsbok #sm Tryck enter. Nu öppnas sökningen på en ny sida. 4. Tryck på Add column längst ner. Nu har du skapat en kolumn (=sida) i appen för den sökningen. Den sidan öppnas (du ser sökargumenten överst). 5. Tryck på Menu-knappen på telefonen, då får du upp notifieringsinställningar.​ Välj tidsintervall (3 min-6 tim eller manuellt) och om klicka för Notify överst om du vill få ett meddelande i statusfältet vid nya meddelanden. Du kan också klicka på Light eller Sound eller Vibrate om du vill ha ljus-, ljud- eller vibrationssignal utöver statusfältikonen. Klart.

        1. Testdagen positiv! Systemet busenkelt, fungerande och alla nöjda (strular lite med Iphone måhända). Kolla in på

          https://twitter.com/#!/search/realtime/%23obsbok, här finns dagens tweets från hela riket.

          En infosida kommer såsmåningom med manual etc. Men systemet är enkelt och funkar som jag beskrivit ovan med gemensam tagg #obsbok följt av landskapstagg t ex #sm

          För klubbens twittrande innebär detta att vi kör vidare ungefär som innan men taggar enligt ovan; systemet är då lättåtkomligt för alla twittrare i Sverige. Ådorna bör förstås göra likadant, det här är kul grejer!

  2. Rapport från Ugglelysning
    Vi var sex stycken som gav oss ut i nattmörkret, kanske lite sent för Sparvuggla.
    Det blev den västra sidan om staden som besöktes, då jag ej hört några ugglor runt Ramsjön, har även besökt trakten runt Olsbo med samma resultat, som förberedlse för kvällens aktivitet. Kollade även av Svalan innan, de rapporter som fanns då var relativt långt hemmifrån,svårt att motivera en sådan resa. Så vi åkte mot Olsbo iallafall, där fanns ju båda Pärluggla och Kattuggla förra året, vi gjorde några stopp utmed vägen, men utan resultat, så efter Olsbo så gav vi upp, det började blåsa lite, annars så var vädret bra, lite mulet.

    Olle Karlsson

  3. Stora Hallebo verkar ha blivit en etablerad rastlokal för sångsvanar och gäss. Troligen mkt spillsäd finns till dom längst ner mot skogen i norr. Idag stod svanarna så tätt att det var svårt att räkna exakt, men ca 290 ex verkar vara den största ansamlingen som rapporterats i Södra Vätterbygden, sedan Svalans tillkomst. Se vidare Svalan om rapporterna fr Stora Hallebo.

    1. Vi har inga historiskt stora noteringar som är speciellt höga för sångsvan i vårt verksamhetsområde. Knölsvanen däremot har vi en 500 notering för.

    2. Åtta stycken mindre sångsvanar idag 18/3 på Stora Hallebo-fälten är nog inte heller så dåligt tror jag…

  4. Idag två dansande tranor + två sånglärkor vid Drösphult och en ormvråk vid Fredstorp.

  5. Var ute på en ugglerunda i går kväll 22.00-23.30. Hakarp-Ramsjön-Holma-Huskvarna.En fantastisk natt lugnt och lite flygplan, bilar och hundar. Inget norrsken. Enda ugglearten blev Kattuggla som hördes från Baggarp långt håll,Vernvik Xylofonlätet ,Ramsjön(Ramlaklint intensivt mellan paret) och Äskemålen 2 riktningar en långt bort.

  6. Vinterfågelvandringen 29 januari 2012

    Eftersom jag inte hittar någon annan lämplig plats för rapporter från utfärder väljer jag, tills vidare anslagstavlan. Jag är sent ute med detta, men det stämmer väl ändå fortfarande att det är bättre sent än aldrig?! Jag blev liksom påmind på årsmötet om vikten av att skriva om de programpunkter man ansvarat för.

    Årets vinterfågelvandring samlade som vanligt många intresserade och eftersom vi brukar satsa på att få lika många fågelarter som deltagare blir utmaningen större ju fler intresserade det är. Kul! Och detta år var det extra kul med intresserade både från Irland och USA! Här kom den nya Fågelguiden väl till pass med sina engelska namn i innehållsregistret!

    Vid starten var vi 18 skådare, men antalet utökades efterhand och som mest var vi 22 glada entusiaster. Deltagare och väder var på vår sida, så även om fågelobsarna inte duggade tätt, var humöret gott. Art nr 21 var en entita, men sedan var det segt. När Roland plockade fram en trädkrypare när vi nästan var i mål, jublades det i leden och tack vare Anna Madsens matning kunde vi också hänga in nr 23, som blev en rödhake. Vi hade lyckats!

    Vilket var roligast? Trädkryparen och rödhaken eller smådoppingen? Ja, det får var och en avgöra själv. Även om vi visste att smådoppingen skulle finnas i kanalen och överraskningens tjusning därmed var borta, blev glädjen stor, när vi äntligen hittade den efter en lång kurragömmalek från dess sida. Och kanske var det inte en enstaka fågelart, som gladde mest, utan mer samvaron med andra trevliga människor med samma intresse?

    I vilket fall verkade alla glada och nöjda när vi skildes åt efter några timmar och om ytterligare knappt ett år är det dags igen och då med nya utmaningar!

  7. Hej alla som tänkt hjälpa till vid arbetsdagen Landsjön, Det STÅR FEL I PROGRAMMET, Vi har aldrig haft en arbetsdag på en söndag, så ändra till Lördag 14 April, Tror inte att det kommer så många under PÅSK-Helgen, som vill jobba.

    1. då blir det väl bra om DU tar tag i så det blir rätt i programmet också, eller hur olle.

      HÅLL LINSERNA RENA
      PETER BERGLIN

  8. Vilken superfin dag vi 11 entusiastiska skådare hade igår vid Hornborgasjön! Strålande sol, minusgraderna blev plusgrader, vindstilla , inte en trana. men minst tre havsörnar visade upp sig för oss, liksom fjällvråk, salskrakar, en massa kanadagäss och grågäss förståss och bland dem även några sädgäss. Och så en hel del annat smått och gott. Varfågeln fick oss att tvärbromsa i norra änden av sjön, sånglärkan prövade röstresurserna liksom några starar. Sammanlagt noterade vi 34 arter. Däremot hade pilgrimsfalken i Falköping gett sig av .Det får bli nästa år. Tack Lennart B och alla som var med!

  9. Även i Svalan dyker det upp saker som man får ta med en nypa salt, i detta fallet en ganska stor sådan. I bland för skådare in historiska rapporter och då glömmer de ibland att ändra datum. I detta fallet kan man ju ta fasta på att det står – för antal sedda ex. Så lustigkurren har nog inte sett någon gök eller tornseglare o s v.

  10. På Svalan, Dagens Fågel,Senaste arterna , står det att Backsvala, Fisktärna, Gök, Hussvala, Ladusvala, Näktergal Svarthalsad dopping Svartvit flugsnappare Tornseglare och Trädgårdssångare sågs i Motala den 1 mars. Är detta verkligen möjligt? undrar tvivlaren Margareta

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *