FÅGELSKÅDNINGENS DAG 7 MAJ 2023

I ett fantastiskt, ja, nästan osannolikt, vårväder deltog ett 80-tal personer i klubbens aktivitet ”Fågelskådningens dag”. Morgonluften var lite kylig – någon minusgrad – men snart värmde solen från en helt molnfri himmel till en perfekt dag för fågelskådning!

Vi bjöd på vårt numera traditionella program: ringmärkning, den långa vandringen, korta guidade vandringar inklusive tipspromenad och tubkikarförsedda fågelguider i tornet. Här fanns också möjlighet att köpa med sig fågelholkar eller att provtitta i och testa olika typer av kikare – eller bara helt enkelt njuta av en fantastisk majdag med fokus på fåglar!

Totalt summerade vi ihop att vi sett 72 olika fågelarter, där lövsångare och bofink förstås dominerade. Med finfina observationer av bland annat brun kärrhök, rödstjärt, buskskvätta och skäggmes kunde de flesta deltagarna bege sig hemåt med fina minnen från dagen.

/Ulf Gotthardsson
 
Det går inte att missa vem som håller i arrangemanget
Solen står lågt och luften är nollgradig när den långa vandringen startar
Tipsfrågor med varierande svårighetsgrad
Den här buskskvättan har just kommit tillbaka från Afrika och ska få en ring runt benet så att vi kan följa honom bättre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *