Ådornas majvandring i Strömsberg

Det var både erfarna skådare och nybörjare bland de sju kvinnor som njöt av  den skira grönskan, svalört, vitsippor, gulsippor och annat ljuvligt i  #Strömsbergs omgivningar  sen eftermiddag den 12/5. Och naturligtvis av fåglarna, både de vi hörde och de vi såg. Svarthätta, lövsångare och bofink sjöng redan från starten. I dammen simmade knipor, sothöna och rörhöna och en grågås låg på bo ute på ön. På den plöjda åkern fanns förutom kajor och fiskmåsar också några tofsvipor och fyra stenskvättor. I bokskogen är det som vackrast just nu men spillkråkans ungar som matades i sitt bohål för bara några dagar sedan hade tydligen nu flugit ut. Vi vandrade genom björkallén tillbaka mot Strömsbergs gård och spanade bl a in en flock betande grågäss samt några kanadagäss. Innan vi skildes åt såg vi också en större hackspett och hörde gärdsmygen sjunga. 

Totalt noterades 30 arter, denna vackra men blåsiga och lite kyliga kväll. Förhoppningsvis ses vi på Ådornas nästa träff, nattskärrelyssning i Olsbo.

Margareta Andermo 

Foto: Margareta Andemo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *