SÖNDAGEN DEN 8 MAJ 2022 – Fågelskådningens dag vid Landsjön

Efter två år av ofrivilligt inställda Fågelskådningens dag, kunde vi glädjande nog genomföra arrangemanget i år. Programmet för dagen byggde till stora delar på klassiker sedan många år – öppet hus i Landsjöns fältstation med traditionell långvandring, korta guidade vandringar, ringmärkning, guidning i tornet, tipspromenad, bildspel och kikarpresentation. Men också några nyheter: försäljning av fågelholkar och ett ”bli klubbmedlem idag och vinn en fototavla”!

Totalt hittade cirka 100 personer till arrangemanget och av morgonens godsaker kan väl nämnas två ägretthägrar, finfina obsar på brun kärrhök, ringmärkta skäggmesar och att buskmarkerna var nerlusade med sjungande lövsångare och bofinkar. När vi hade räknat samman listorna, blev det 91 observerade fågelarter, inklusive 7 arter som märktes och fick en ring runt benet. Lite extra roligt var att en sävsparvhane, som var märkt som unge i Dungen hösten 2019, fångades och kontrollerades.

När klockan slog 12 och vi kunde samla ihop våra prylar och åka hem, hade vi haft en vacker, delvis ganska kall morgon – med gott hembryggt kaffe, härliga fåglar och trevligt sällskap!

Tack alla som besökte oss! Och tack alla som fick det hela att fungera!

/Ulf Gotthardsson, ordförande

Foto: Ulf Gotthardsson

1 tanke kring ”SÖNDAGEN DEN 8 MAJ 2022 – Fågelskådningens dag vid Landsjön

  1. Jätte trevlig dag med mitt barnbarn den 8 maj. Tack för ett bra arrangemang. Hoppas det blir till hösten oxå. Hälsningar Elisabeth Lundberg med barnbarnet Oskar 👍🌷

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *