Ådornas västkustresa 19 mars

Ådornas västkustresa 19 mars
Vi var sex kvinnor och en man som åkte till västkusten för att skåda vårfåglar. Det var en kall morgon med flera minusgrader men temperaturen steg snabbt när vi kommit ner till kusten.
Vi började vid Morups tånge, en fin fågellokal på våren. Det gäller att åka dit innan 1 april för sedan blir det tillträdesförbud. Lärkan drillade i skyn, storspoven flöjtade och havet låg som en spegel. Vi hade hoppats på berglärkor men de syntes inte till. Vi fick nöja oss med en flock snösparvar, en flock skärsnäppor och många tofsskarvar.
Vi fortsatte till Galtabäck. Från det höga tornet kunde vi se vitkindade gäss, bläsgäss och gravänder. Sedan åkte vi till Getterön där två havsörnar fick alla gässen på vingar. Där var stora flockar av vitkindad gås och bläsgås. På långt håll kunde vi se skärfläckor. Efter beök i naturbutiken och fika kunde vi lite rödnästa och nöjda resa hemåt. Nästa Åda-utflykt går till Roxen och Svartå-mynningen 13 april.
Barbro Falk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *