ÅDORNAS LUSSESKÅDNING

ÅDORNAS LUSSESKÅDNING
Vilken fin morgon det blev!
Vi var 11 deltagare varav två män som slöt upp för att traditionsenligt lusseskåda. Med gryningsljuset började den ena fågeln efter den andra höras så smått – här en rödhake, där några grönsiskor, talgoxe och blåmes förstås, svarta koltrastar mot snövit mark, tjattrande björktrastar. Vi spanade över istäckt sjö från tornet på Kalmar udde och skymtade långt borta troligen en storskrake.
Vi fortsatte lite längre utmed spången med snön knarrande under klackarna, förundrades över att mitt i Jönköping kunna uppleva Rocksjöns natur och samtidigt ha nybyggda höghus inom synhåll medan en varfågel spanar från på topoenvan en Björk.
I John Bauers park serverades glögg och pepparkakor och dessutom fick vi information om vad Ådorna planerar för nästa år. Det ser bra ut.
Hälften av deltagarna fortsatte till Bäverbron och belönades med bl.a. nötväcka, knipa, storskrake och ormvråk. Totalt noterade vi 17 arter och njöt av en fin morgon tillsammans.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *