Tornfalksungar ringmärktes 22 juni


Det var en vacker försommarkväll som vi fick följa med och se när tornfalksungar ringmärktes vi Ö Ubbarp. Vi var tio personer som deltog i utflykten varav en alldeles nybliven medlem i klubben.
Hans Lööf som satt upp holken på den gamla ängsladan reste upp stegen och utbrast förvånat att det är sex ungar i holken! Han tog ner tre i taget till ringmärkarna Håkan Areslätt och Leif Jansson som vant satte på ringar och bokförde resultatet för vidare befordran till Naturhistoriska riksmuseet. Sex ungar är ett mycket bra häckningsresultat. En av ungarna var påfallande mindre än de övriga men Hans trodde att den skulle klara sig.
När ringmärkningen var avklarad fick de som ville hålla en unge i handen. Det var många som ville och många foton knäpptes. De som vill kunde också klättra upp på stegen och titta ner i holken och känna på stanken av spybollar och träck.
Sedan gick vi bort från holken så de oroliga föräldrarna kunde återvända till sina ungar. Leif och Håkan berättade lite om ringmärkning och visade olika storlekar på ringar. De berättade också om återfynd av fåglar de ringmärkt.
Stort tack till Hans, Håkan och Leif för att vi fick följa med er till Ubbarps mader.
Barbro Falk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *