ÅDORNA SKÅDADE FÅGEL I INGARYD

ÅDORNA SKÅDADE FÅGEL I INGARYD
Naturreservatet Ingaryd visade sina bästa sidor när sju personer på tisdagkvällen slöt upp för en vandring med Ådorna i reservatet. Visserligen duggade det en aning emellanåt, men solen bröt fram och färgspelet i skogen, i hagarna och bland alla fräscha blommor var ljuvligt. Till detta kom det vi egentligen var utefter: fåglar att både se och höra. Svarthättan hälsade oss välkomna, liksom koltrast, stare och bofink. Vi lyssnade till svartvit flugsnappare och rödhake, rödvingetrast och svartmes, entitan hoppade från kvist till gren, en större hackspett trummade och korpen flög över trädtopparna.
Efter fikastund på gårdsplanen fortsatte vi till Riddersbergsdammen där sångsvanen troget låg på bo medan knipa och gräsand fått ut sina ungar. Rörhöna, kricka och grågås rörde sig också mellan dammens vassöar och en brun kärrhökhane seglade över oss, spanande efter byte.
21 arter kunde vi notera denna fina kväll och kände oss nöjda med utfärden.
Margareta Andermo

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *