Snart dags för Sveriges största fågelräkning

 

 

”Vinterfåglar Inpå Knuten” 29 januari – 1 februari 2021
Om knappt två veckor drar den stora fågelräkningen ”Vinterfåglar Inpå Knuten” igång. Den genomförs i år för 16:e gången och handlar om att räkna alla fåglar som besöker landets fågelbord och andra fågelmatningar. De senaste åren har ca 20 000 svenska hushåll deltagit i räkningen och rapporterat sina resultat. Det stora antalet till trots, utgör dessa 20 000 bara en liten del av alla de svenska hushåll som matar fåglar varje vinter. Fågelmatning är en folkrörelse och betyder mycket även för oss själva. Fåglarna skänker liv och rörelse åt annars mörka och kanske händelselösa vinterdagar.

För mer info kolla in länken: https://birdlife.se/snart-dags-for-sveriges-storsta-fagelrakning/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *