Glutt

En sida för att se fågelobservationer i Sverige eller nere på kommunnivå. Klicka på datum för att se tidigare dagars obsar. Ändra Jönköping till landskap eller annan plats, testa och filtrera.

Länk för obsar i Jönköping

2 tankar kring ”Glutt

 1. Hej
  Jag är bosatt väster om Kortebobacken i höjd med Jönköpings kanotklubb.
  Från mitt fönster ser jag en ansamling av sjöfåglar i varierande antal, kanske upp mot 100 st vid tillfälle. De samlas där varje dag då sjön ligger lugn och är uppskattningsvis 100 -150 m från stranden.
  Jag undrar nu, vilken art av fågel det kan vara och är anledningen till ansamlingen att det är strömt där och rikligt med småfisk?
  Tacksam för svar.
  Mvh
  Boris

  1. Jag skulle tro att det är sothöneflocken som du ser. Den brukar ligga där varje vinter om sjön är isfri. Jag har sett att den under januari rapporterats på Artportalen med summor upp till 600 ex. Det ligger flera stora sothöneflockar skulle tro vi har ca 1500-2000 ex på sträckan Kaptensbo – Brunstorp. Tror det är bättre du följer det lokala fågellivet på vår hemsida där du kan se dagliga rapporter från Artportalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *