PICKNICK PÅ ÖDLAN


Vid JFK:s årsmöte presenterades integrationsprojektet ”Växa tillsammans”, som Biosfärområdet Östra Vätterbranterna tagit initiativ till. Syftet med projektet är att uppmuntra till vistelse i naturen och underlätta möjligheten att ta sig ut i den. JFK är en av de fyra föreningar som vill bidra till detta. De andra är Sportfiskarna, Röda korset och Södra Vätterbygdens biodlarförening.
Uppstarten sker den 25 september mellan kl 15 – 18 med en picknick på kulturhuset Ödlan, Syrgasvägen 7 vid södra Munksjön. Där ska de som kommer få pröva på/veta mer om fiske, fågelskådning, biodling och få chansen att lära sig cykla. Varje förening erbjuder två tillfällen att träffas igen och utforska mer av naturen. För vår del kan det t ex handla om att vandra runt Rocksjön.
Inbjudan gäller ALLA intresserade, de som bott länge i Sverige likaväl som nyanlända, familjer likaväl som ensamstående.
Du är varmt välkommen att delta som resurs i detta försök till ”naturlig integrering” där vi får bidra till att fler upptäcker den fantastiska natur som vi har i Jönköpings. Du kan komma en liten stund eller hela tiden, från början eller mot slutet. Vi berättar varför vi gillar fåglar, låter dem titta i tub och kikare och svarar så gott vi kan på frågor.
Du binder inte upp dig till något genom att komma. Du bidrar helt enkelt till en positiv start och kan sedan bestämma om och i vilken utsträckning det passar dig att träffas igen.
Anmäl dig helst innan till evabritt@apelqvist.net eller samia.hannaaoun@abf.se
Välkommen och ta gärna med dig något att grilla!
Har du frågor som rör klubbens deltagande får du gärna kontakta mig på tel 070 787596.Meddela mig gärna om du kommer!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *