MÄRKNING AV TORNFALKAR 2022-07-12

Vi var 15 personer som parkerade bilarna i slutet av skogsvägen och vandrade ut på betesmarken där ladan med tornfalksholken finns. Solen sken, det var varmt och lugnt och alltså en perfekt sommarkväll för lite fågelskådning. Med vana händer plockades de tre små tornfalkungarna ner från holken och de två största blev försedda med varsin aluminiumring. Den minsta av syskonen var fortfarande för liten för att bli märkt, så den får kompletteringsmärkas en annan dag.

Så snart som möjligt efter märkningen av de gulliga falkungarna, och när vi dessutom fått en liten skymt av falkföräldrarna (som höll sig på respektfullt avstånd) gick vi tillbaka till bilparkeringen. Där fick vi höra mer om ringmärkning i allmänhet och några berättelser från ringmärkarna Leifs och Håkans många erfarenheter som märkare. Tack till Hans och ringmärkarna för en trevlig kvällsutflykt!

Ord & bild: Ulf Gotthardsson

Foto: Ulf Gotthardsson

En tanke kring ”MÄRKNING AV TORNFALKAR 2022-07-12

 1. Hej!

  Min dotter måste göra intervju som läxa med en fågel åskådare Hon kan skriva några frågor och ni kan svara på dem. Har ni möjlighet hjälpa mitt barn. Vi känner ingen fågel åskadare.
  Hon måste göra den senast tom söndag. Mitt telefon nummer : 0735608376
  Om Ni kan sms a eller maila mig kan jag skicka frågorna.

  Hoppas att Ni kan svara mig så fort som möjligt.
  Varma hälsningar…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *