Anslagstavlan

Här har vi en ny “Anslagstavla” som ni ser finns det en knapp för “Svara” detta är om man vill kommentera just detta inlägg och på så vis kan man få en sammanhängande kedja av inlägg (diskussion), samtidigt som den är i funktion som den gamla “Anslagstavlan”. Man behöver inte fylla i “webbplats” då det används vid bloggande. Jag tog mig friheten att klistra in ngr. av de senaste inläggen. Vi testar och se om detta kan fungera.

1 024 kommentarer tillAnslagstavlan

 • harald wigstrand

  1 varfågel vid ladugården Drösphult, 63 sångsvanar på fälten bakom Drösphult

 • Missade ni det intressanta inslaget om fågelflyttning i Vetenskapens Värld igår? Kolla i så fall på SVT Play, ca 30 min in i programmet. Mkt intressant om bl a dubbelbeckasin, tornseglare och silltrut. Bl a medverkade den kände flyttfågelforskaren Thomas Alerstam. Snygga naturbilder också.

  • cyberbob

   Håller med Sven; grymt intressant och snyggt inslag, KUL. Se det om ni inte redan gjort det!

  • peter berglin

   det är ngt jag inte förstår, det finns i svt play ingen vetenskapens värld från 28/11. kan det ha varit ett annat program?

   HÅLL LINSERNA RENA
   PETER BERGLIN

   • Knepigt att dom har plockat bort programmet från den 28 nov Peter? Äldre program går ju se!? Har ingen förklaring, men kanske dom sätter in det igen!?

    • Toni Hermansson

     Förmodligen har det att göra med att Svt inte har rättigheter att visa en del program/inslag i efterhand på webben. Jag vet att det har varit så vid andra tillfällen med vetenskapens värld. Den första halvtimman av programmet handlade om något annat (minns inte vad).

  • Anders Åhlund

   Såg själv reprisen i söndags 4/12. Ca 35 min in i programmet börjar det om fåglar. Kanske det funkar i svt play på det datumet, men har inte testat. Kul förresten att se området kring Storulvån där jag själv deltog i fågelvandringsturen anordnad av STF “Fåglar i försommargrönska” 2010. Kan rekommenderas. Ledaren för STF-turen har deltagit i projektet med att sätta ljusdioder på dubbelbeckasiner och vi fick se spelande dubbelbeckasiner på 20 meters håll och tredje rapporterade ägretthägern för landskapet Jämtland exempelvis.

 • Sven V Johansson

  You Tube -klippet var bland det grymmaste jag sett. Rena massakern på småfåglar ju! Självklart skickade jag ett protestmail. Frågan är väl bara vad en italiensk minister bryr sig om att han blir mailbombad med samma mail?

 • cyberbob

  Fågeldirektivet är riktigt bra tänkt – gemensamt ansvar och skydd för Europas fågelfauna som ju passerar i princip alla europeiska länder ett par gånger per år. Som bekant finns det länder som inte följer direktivet och rena massakrer förekommer. Kolla in länken nedan som även innehåller länk vidare till youtube-film på ren och skär massaker på våra flyttfåglar:
  http://www.komitee.de/en/actions-and-projects/italy/massacre-colle-san-zeno

  • Cal

   Sorry my dear with all due respect, it’s not the crntorapioos that need to be stopped, it’s the people who must stop spending what they don’thave and they must change the way they live.I am not defending them but I share your feelingand resentment to them but you must understand they they act like the predatory birds who attack a weak sickly prey, when they see one and in this case, they’re the poor people period.. !

 • Bob

  OJ va mycket nattskärror! Intressant läsning utlovas. Kolla in länken:
  http://hem.passagen.se/obfh/dokument/studier%20av%20nattskarra%202011.pdf
  /cyberbob

 • Per Sjöstrand

  Eftermiddagens föredrag om vadarnas flyttningsvägar är tyvärr inställt!
  Martin Grenn har blivit dunderförkyld och tappat rösten, han beklagar så mycket och hoppas att det kan bli av vid senare tillfälle. Jag hoppas det samma och beklagar också om detta ställer till det i planeringen. Hjälp oss gärna med att sprida detta till de som du vet tänkte åka dit.

 • Anders Åhlund

  Webbkamerorna vid örnåteln på Store Mosse är nu igång för säsongen: http://www.webbkameror.se/djurkameror/storemosse/storemosse_2_640.php
  Länk dit från denna webbplats som innan?

 • Per Sjöstrand

  Golvet i fågeltornet vid Erstadkärret är dåligt, så ta det försiktigt vid nästa besök. Trots att Rüdiger och Blomma idag ersatte de sämsta bräderna med nya är golvet sämre än väntat. Vi har underrättat Länsstyrelsen och bett dem sätta upp en skylt med texten “Tornet beträds på egen risk”. Byte av hela golvet hoppas vi också att Länsstyrelsen tar sig an.

 • Lars Würsig

  Prutgås Sannabadet.
  Är det någon som vet om det är 2 ex. Den som går där idag har ingen vit halsring och är spräckligare på vingarna än den som jag såg förra veckan (2011-11-08). Har halvdana foton på båda??
  LasseW

 • Per Sjöstrand

  Påminner om föredraget om vadarnas flyttningsvägar nästa söndag den 20 nov kl 16. Syns ju bra på startsidan
  :-), men för er som inte varit i Hovslätts hembygdsgård så går det lätt att söka på Eniro.se kartor eller följ denna länk: http://kartor.eniro.se/m/a35R4.

 • Blomma

  Hej Alla, som var ute och gjorde ett fantastiskt fint jobb i våra marker och rotade fram ett mycket gott resultat med många trevliga och ibland svårsedda arter. Det var minst 40 personer som har rapporterat eller varit medobservatörer, så troligen var änn fler ute mer eller mindre lång tid. När man tittar på årets och tidigare års resultat (finns på hemsidan under fliken Rally 2011) så kan man ju konstatera att det är ett väldigt artrikt och intressant område vi skådar i. Vi har redovisat 118 arter samt en möjlig blek tornseglare som tävlingsledningen får avgöra hur den ska räknas (kanske den ger stilpoäng? Ett stort tack till Per-Eric som skötte hemsidan på ett föredömligt sätt. Jag tycker vi kan vara riktigt nöjda med våran insats, sen får vi se hur långt det räcker. Jag hade i alla fall en trevlig helg. Det kändes helt underbart med rödhakesång och gärdsmygsmatter på flera ställen vid denna tid på året.

 • Magnus Blom

  Vad har vi? Är det 119 med blek tornseglare? Eller kan vi inte räkna den förrän den blir godkänd?

 • Blomma

  Ser bra ut, eller är väl i mina ögon ungefär som det var innan reklamen dök upp på anslagstavlan. Tänker du konvertera gamla inlägg?eller börjar vi på ny kula? Detta får ju också bestämmas av hur stor arbetsinsats som går åt. Jag har ju lite problem med stavning det finns väl inget stavningsprogram att använda här?

 • admin

  Kalmarklubben hade vid kl 1645,120 arter så det verkar som vi får pisk även i år. men bra jobbat på flera håll verkar det som…
  HÅLL LINSERNA RENA
  PETER BERGLIN
  pb

 • admin

  Sjunger lärkan på sista versen?
  Sånglärkan har minskat mest i Götalands skogsbygder och slättbygder. Arten har hållit ställningarna hyfsat i Götlands mellanbygder. År 2006 fanns det 20 procent av 1975:s lärkbestånd kvar i slättbygderna. Sedan jag gick i pension 2006 har jag inte längre det alldeles aktuella klart för mig.
  Gunnar Rosqvist

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>