Ringmärkning av tornfalksungar

OBS! Uppdatering

Välkommen att vara med vid ringmärkningen av några tornfalksungar vid Ubbarp. Vi samlas vid avtagsvägen till Ubbarp på vägen mellan Barnarp – Tenhult, tisdagen den 12 juli kl 18.00
Hans Lööf, Leif Jansson, Håkan Areslätt

Ringmärkning av tornfalksungar under vecka 25.
Vid kontroll av holken vid Ubbarp konstaterades det att tornfalken finns där men det finns fyra ägg just nu, så vi får återkomma med datum senare när vi skall ringmärka ungarna. Håll koll under vecka 27 (4 – 10 juli) så kommer vi med närmare information.
Hans Lööf, Leif Jansson, Håkan Areslätt

3 tankar kring ”Ringmärkning av tornfalksungar

 1. Ringmärkarkvällen den 12 juli
  Det var en varm och skön sommarkväll när vi samlades i vägkanten. Gulmåran doftade underbart ur diket. En lång bilkaravan ringlade sig sedan fram genom Östra Ubbarp ut mot Ubbarps mader. Vi parkerade i skogen. Sista biten gick vi på en skogsväg som skulle varit en fasa för en timmeråkare men en njutning för vår skogspromenad denna sommarkväll. I en timmerställning av tall såg vi en grå flugsnappare. Undrar om den skall övervintra i Zambia eller Zaire?

  Framme vid maderna möttes vi av en flock ungdjur. Korna följde oss nyfiket ut till den gamla ladan med sina grå väggar. Tre bedårande små tornfalksungar plockades ut ur holken högt upp på ladans vägg. Den minsta var så liten att ringen ramlade av tarsen. Mamma och pappa tornfalk höll sig diskret i skogskanten ett par hundra meter bort. Ladusvalor över våra huvuden hade nog mer glädje av komockorna än vad vi hade. På återvägen fick vi en fin liten föreläsning om ringmärkning. Den var full av humor och kunskaper.

  Som bonus tog vi oss sedan till pilgrimsfalkarnas häckningsberg. Tyvärr verkade de inte vara på plats. Men det var ändå så fint att bara stå där på högsta punkten och njuta av utsikten över sjön och bergets urskog av tall och gran. När vi just hade beslutat oss för att lämna berget blev det oväsen från sjön av flygande måsar. De hade en falk i täten. Till sist fick tydligt se både herr och fru pilgrimsfalk sitta i varsin gran. Detta blev en sommarkväll att minnas länge.

  Gunnar Rosqvist

 2. Hi, sorry for posting in here. Mi name is Gabriel and I´m from Argentina. I look you page and is wonderful all the work you are doing over there.
  My message actually is for asking a favor. I´m trying to contact with MEKANISKA (bird rings) at the mail birdring@telia.com but unfortunately I didn’t get any answer.
  Do you know any other contact of them?
  Once again sorry for posting here and thanks in advance for any help you can provide.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *