Anslagstavlan

Här har vi en ny “Anslagstavla” som ni ser finns det en knapp för “Svara” detta är om man vill kommentera just detta inlägg och på så vis kan man få en sammanhängande kedja av inlägg (diskussion), samtidigt som den är i funktion som den gamla “Anslagstavlan”. Man behöver inte fylla i “webbplats” då det används vid bloggande. Jag tog mig friheten att klistra in ngr. av de senaste inläggen. Vi testar och se om detta kan fungera.

1 043 kommentarer tillAnslagstavlan

 • Blomma

  Under fliken LISTOR finns Artlista som är kompletterad med data för 2018 och det mesta även för 2019. Här finns även en lista över Fenologin i vo som är kompletterad med 2019 års material. Om ni upptäcker felaktigheter/glömda data eller frågor i största allmänhet hör av er till mig. Vinterfyndet på rödstjärt från december i Rocksjön känner jag till.

  Förhoppningsvis kommer ni även få ett årsprogram för 2020 i brevlådan innan jul. De som inte vill vänta kan se det under fliken PROGRAM.
  Jan Blomqvist

 • Blomma

  Arbetsmöte som ej är programsatt där vi ska korrigera några av de värsta felen (namnsättning/placering/omfånget/koppling till huvudlokal m m). Thomas Rostedt har behörigheten att göra detta åtminstone i Jkpg kommun men jag återkommer om vi kan ändra lokaler i Habo och Mullsjö eller om det måste göras av någon i RRK Västergötland. Tisdag 12 nov kl 18 kör vi igång sal 1 i Studiefrämjandets lokaler Rosenbergsgatan 6. De som vill kan komma 17.30 och prova den nya kaffeautomaten (betalning med bankkort) te och pepparkaka serveras också.
  Några exempel: Namn, hamnen Vättern ändras till Jönköpings hamn. Placering, Fredstorp flyttas och en personlig Ö viltvatten görs publikt. Omfång, markeringen Landsjön minskas (så delar av Vättern inte ingår). Fundera igenom vilka ändringar du vill göra. Kan du inte själv delta på träffen skicka mig dina förslag på ändringar med förklaringar till jan.blomqvist68@gmail.com

 • Björn

  Nu har rödingen börjat leka! Jag såg 4 granna rödingar när jag var nere vid Jkpg hamn idag på morgonen.

 • Inga-Maj Filipsson

  Vi var 4 damer och 3 herrar på Ådornas utflykt till Visingsö. Åkte med färjan kl.7:55 från Gränna och möttes vid Brahekyrkan. Först åkte vi söderut och gjorde några stopp, men vid Näs blåste det kalla vindar och vi såg mest Fiskmåsar. Sedan åkte vi norrut på västra sidan. Såg bl.a. Ormvråk,Fjällvråk,Hämplingar och Ljungpipare. Vid Pavvola Malm fikade vi på en solig rastplats. Havsörn såg vi vid Rökinge och vid norra udden. I Erstadkärret såg vi Större Strandpipare, Kärrsnäppor, Stjärtänder och Bläsänder. Men den mest intressanta blytunga arten var en FJÄLLGÅS kl. 14:00 tillsammans med 150 Grågäss i Vättern alldeles utanför kärret.De simmade in mot vallen och sedan var den svår att se.

 • Blomma

  Lite information om att det kommer bedrivas älgjakt vid Tranebo. 14-16 okt. Så den perioden får man vidga sina vyer och söka lämpligare besöksmål.

 • Blomma

  Euro Bird Watch Day Tranebo 5 okt 07,00 – 12,00 några minusgrader på morgonen och svag N vind mestadels ganska molnigt. Under aktiviteten deltog 7 herrar och en dam som under längre eller kortare tid hjälptes åt att söka arter på den relativt fågelfattiga himlen. De riktigt tidiga besökarna fick dessutom se en grann kronhjort och 4 älgar (2 tjurar och 2 kor). Totalt sågs 40 fågelarter men i låga antal. Grågås var talrikast med 204 bestämda individer. Vi såg ytterligare några hundra gäss som fick lämnas obestämda på grund av dåliga obsförhållanden. Bland trevligare arter kan nämnas tofsvipa 8, vitkindad gås 8, fjällvråk 1, duvhök 1. Men det var ändock höstens första 2 varfåglar på lokalen som troligen stod för bästa underhållningen och blev dessutom ny art för någon.

Lämna ett svar

Du kan använda dessa HTML-taggar

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>