Anslagstavlan

Här har vi en ny “Anslagstavla” som ni ser finns det en knapp för “Svara” detta är om man vill kommentera just detta inlägg och på så vis kan man få en sammanhängande kedja av inlägg (diskussion), samtidigt som den är i funktion som den gamla “Anslagstavlan”. Man behöver inte fylla i “webbplats” då det används vid bloggande. Jag tog mig friheten att klistra in ngr. av de senaste inläggen. Vi testar och se om detta kan fungera.

1 083 tankar kring ”Anslagstavlan

 1. HORNBORGASJÖN I FEBRUARI !

  Nu på lördag, den 22 februari, åker vi till Hornborgasjön. Förra året kom vi hem efter att ha sett varfågel, en vacker ung kungsörn och fler havsörnar än jag har fingrar på båda händerna. I år hoppas jag att det blir ännu bättre!

  Anmäl dig genom att SMS:a till 070 274 1948 eller via mejl ulfgotthardsson@yahoo.se . Berätta också om du har möjlighet att köra bil – vi försöker förstås samåka, men det är bra att veta om vi har tillräckligt med bilplatser!

  Välkommen!
  /Ulf

 2. Tisdag 3 mars kl 18.00 träffas vi på Studiefrämjandet för att med Thomas Rostedt.s hjälp fortsätta arbetet med justeringar av lokalers placering och radie/kopplingar till huvudlokaler på Artportalen för Jönköpings kommun. Har du några egna synpunkter som du vill ändra men inte vill eller kan sitta med på mötet så tar jag gärna emot ett mail med dina ändringsförslag. jan.blomqvist68@gmail.com.

 3. På måndag 27/1 kommer det hållas ett informationsmöte runt vindkraftsparken i Kaxholmen/Skärstad. Det har tydligen skickats ut nåt på remiss och det finns en grupp som försöker arbeta emot att vindkraftsverken placeras just där. E-post har skickats till Styrelsen om detta möte.

  Är du intresserad kan du komma till Landsjöskolan på måndag 27/1 vid 18.30 så får du veta mer.

  Jag har pratat med en som heter Johansson om detta.

 4. SKAGEN OCH NORRA JYLLAND

  Vi har 1 eller möjligen 2 platser kvar på klubbens resa till norra Jylland den 29/4 – 3/5. Funderar du på att åka med, så anmäl dig till Karin, se klubbprogrammet!

 5. Här kommer ett litet utdrag ur årets Fågelrapport . Historiska vinterfynd. 1 ex 4.11 2000 Edeskvana, Landsjön, 1 ex 27.11 1975 Bankeryd, 1 ex 7.1 1995 Rosenlund, 1 ex 28.1 2007 Huskvarna. Jag avslöjar inte vilken aktuell art det handlar om, svaret kommer förhoppningsvis i er brevlåda i vår.

  1. Jag är också mycket imponerad av den nya layouten. Dessa banners är helt otroligt fina. TACK för ett bra jobb PerErik!

 6. Tack för utskicket av programblad och personliga brevet som ordförande Ulf skrev, ett mycket trevlig brev !!

  HÅLL LINSERNA RENA
  PETER BERGLIN

 7. Så kul att se att en ansiktslyftning är på gång för vår sida. Kommer bli spännande att se “produkten” när allt är på plats. Bra kämpat ni som jobbar med detta!

  1. Håller med Peter, ska bli spännande att se den nya layouten. En eloge till er som jobbar med detta viktiga arbete!

 8. Under fliken LISTOR finns Artlista som är kompletterad med data för 2018 och det mesta även för 2019. Här finns även en lista över Fenologin i vo som är kompletterad med 2019 års material. Om ni upptäcker felaktigheter/glömda data eller frågor i största allmänhet hör av er till mig. Vinterfyndet på rödstjärt från december i Rocksjön känner jag till.

  Förhoppningsvis kommer ni även få ett årsprogram för 2020 i brevlådan innan jul. De som inte vill vänta kan se det under fliken PROGRAM.
  Jan Blomqvist

 9. Arbetsmöte som ej är programsatt där vi ska korrigera några av de värsta felen (namnsättning/placering/omfånget/koppling till huvudlokal m m). Thomas Rostedt har behörigheten att göra detta åtminstone i Jkpg kommun men jag återkommer om vi kan ändra lokaler i Habo och Mullsjö eller om det måste göras av någon i RRK Västergötland. Tisdag 12 nov kl 18 kör vi igång sal 1 i Studiefrämjandets lokaler Rosenbergsgatan 6. De som vill kan komma 17.30 och prova den nya kaffeautomaten (betalning med bankkort) te och pepparkaka serveras också.
  Några exempel: Namn, hamnen Vättern ändras till Jönköpings hamn. Placering, Fredstorp flyttas och en personlig Ö viltvatten görs publikt. Omfång, markeringen Landsjön minskas (så delar av Vättern inte ingår). Fundera igenom vilka ändringar du vill göra. Kan du inte själv delta på träffen skicka mig dina förslag på ändringar med förklaringar till jan.blomqvist68@gmail.com

 10. Nu har rödingen börjat leka! Jag såg 4 granna rödingar när jag var nere vid Jkpg hamn idag på morgonen.

 11. Vi var 4 damer och 3 herrar på Ådornas utflykt till Visingsö. Åkte med färjan kl.7:55 från Gränna och möttes vid Brahekyrkan. Först åkte vi söderut och gjorde några stopp, men vid Näs blåste det kalla vindar och vi såg mest Fiskmåsar. Sedan åkte vi norrut på västra sidan. Såg bl.a. Ormvråk,Fjällvråk,Hämplingar och Ljungpipare. Vid Pavvola Malm fikade vi på en solig rastplats. Havsörn såg vi vid Rökinge och vid norra udden. I Erstadkärret såg vi Större Strandpipare, Kärrsnäppor, Stjärtänder och Bläsänder. Men den mest intressanta blytunga arten var en FJÄLLGÅS kl. 14:00 tillsammans med 150 Grågäss i Vättern alldeles utanför kärret.De simmade in mot vallen och sedan var den svår att se.

 12. Lite information om att det kommer bedrivas älgjakt vid Tranebo. 14-16 okt. Så den perioden får man vidga sina vyer och söka lämpligare besöksmål.

 13. Euro Bird Watch Day Tranebo 5 okt 07,00 – 12,00 några minusgrader på morgonen och svag N vind mestadels ganska molnigt. Under aktiviteten deltog 7 herrar och en dam som under längre eller kortare tid hjälptes åt att söka arter på den relativt fågelfattiga himlen. De riktigt tidiga besökarna fick dessutom se en grann kronhjort och 4 älgar (2 tjurar och 2 kor). Totalt sågs 40 fågelarter men i låga antal. Grågås var talrikast med 204 bestämda individer. Vi såg ytterligare några hundra gäss som fick lämnas obestämda på grund av dåliga obsförhållanden. Bland trevligare arter kan nämnas tofsvipa 8, vitkindad gås 8, fjällvråk 1, duvhök 1. Men det var ändock höstens första 2 varfåglar på lokalen som troligen stod för bästa underhållningen och blev dessutom ny art för någon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *