Anslagstavlan

Här har vi en ny “Anslagstavla” som ni ser finns det en knapp för “Svara” detta är om man vill kommentera just detta inlägg och på så vis kan man få en sammanhängande kedja av inlägg (diskussion), samtidigt som den är i funktion som den gamla “Anslagstavlan”. Man behöver inte fylla i “webbplats” då det används vid bloggande. Jag tog mig friheten att klistra in ngr. av de senaste inläggen. Vi testar och se om detta kan fungera.

1 003 comments to Anslagstavlan

 • PerJonas Andersson

  Hej. Såg en stor lyftkran på höjden rakt över mossen vid Tranebo idag. Någon som vet, är det vindkraftverk på gång?

 • Erstadkärret den 10.1

  Utjämnandet av schaktmassor i Erstadkärret är nu så gott som slutförd.. Marken i NV om de två små öarna är nu avfasad/utjämnad ända ut till kanten av den lilla djupare sjön som utgör kärrets centrum. Mindre/smärre utjämning av fälten längs staketet i väster åtestår,liksom att inrama den större vassen i öster så att inte hästarna smakar av den goda vassen.
  Pål från Lsn var här och var också nöjd.
  Rüdiger Kasche

 • rüdiger kasche

  Senaste från Erstadkärret 2019-01-08

  Just nu pågår följande i Erstadkärret enligt Pål på Lsn

  att slutföra den sista delen av den planerade grävningen samt att man fasar av kanter och jämnar ut de högar som legat inom reservatet. Restaureringen ska slutföras nu i vinter och sen ska det förhoppningsvis bli lugn och ro inför kommande säsong.

  Rüdiger e.o

 • Jan Blomqvist

  Tack till Webbmaster som lagt upp PROGRAM FÖR 2019 på hemsidan det kan ses på rullista vänster sida samt under fliken PROGRAM finns i PDF även under fliken TIDSKRIFTEN.

  Även ARTLISTAN OCH FENOLOGIN som ni hittar under fliken LISTOR är nu uppdaterade. Fenologin är kompletterad med år 2018. Artlistan är kompletterad med RK o RRK uppgifter publicerade i FÅGELÅRET 2018 avseende observationer 2017 och FÅGLAR I SMÅLAND omfattande sedda arter under 2017. Att det blir ca ett års fördröjning på hemsidan beror på dessa skrifters publicering.

  Ser ni felaktigheter eller har kompletterande uppgifter eller om något är oklart kan ni höra av er till mig. se under KONTAKT/KASSÖR
  Blomma

 • Blomma

  Angående utskick av Program och Nyhetsbrev valde jag skicka ut det innan årsskiftet därför har de flesta av er en notering på adressetiketten att årsavgiften inte är betald men detta avser 2019 års avgift. Hoppas Ni har förståelse för att vi inte har råd med två separata utskick ca 2.000 kr och mycket arbete.
  Kassören

 • Margareta Andermo

  ÅDORNAS LUSSESKÃDNING 2018
  Regnet höll sig undan och det blev en fin morgon för oss åtta som satsade på årets upplaga av Ådornas Lusseskådning vid Rocksjön. I gryningen stod vi vid Bäverbron och spanade mot sjön och vassen. Medan vi väntande på kungsfiskare – och gärna också bäver – hörde vi koltrast och rödhake, såg korpar flyga förbi och rörhönor, storskrake och gräsänder som rörde sig i utloppet. Vår väntan lönade sig, både kungsfiskare och bäver visade till slut upp sig.
  Sedan styrde vi kosan mot Södra tornet och hoppades på salskrake, som tyvärr höll sig undan. Däremot simmade en brunand bland viggarna, sothönsen var många och glögg och pepparkakor smakade gott. På återvägen såg vi bl a stjärtmes och entita. Totat noterade vi 19 fågelarter och kände oss mycket nöjda. Nästa år lusseskådar vi igen!
  Margareta Andermo

 • Sven V

  Ja, att bära slips var ju också vanligt bland de “fina” herrarna.

 • Hans Lööf

  Trevlig läsning om Bankerydsklubbens historia. Speciellt korten på de gamla kända skådarna Knut von Essen och Erik Rosenberg i dåtidens kläder och hattar.
  Tack Sven för tipset.
  HasseL

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>