Anslagstavlan

Här har vi en ny “Anslagstavla” som ni ser finns det en knapp för “Svara” detta är om man vill kommentera just detta inlägg och på så vis kan man få en sammanhängande kedja av inlägg (diskussion), samtidigt som den är i funktion som den gamla “Anslagstavlan”. Man behöver inte fylla i “webbplats” då det används vid bloggande. Jag tog mig friheten att klistra in ngr. av de senaste inläggen. Vi testar och se om detta kan fungera.

971 comments to Anslagstavlan

 • Lennart Broman

  Falsterbo sista helgen i september?! Minibussen är redan fullpackad liksom två stugor. Nu hänger det på om intresse finns att fylla en personbil och en extra fyrbäddsstuga. Jag vill ha snabbt svar på mejl och det är först till kvarn som gäller. Sommarhälsningar Lennart Broman

 • Margareta Andermo

  EN VANDRING MED VARIATION
  Solen lyste varmt och det var väder för både kortbyxor och kortärmat när vi startade söndagens vandring i Stora Kärrs bokskog i Habo. Vi var 10 personer och för halva gruppen var det första besöket i området. I bokskogen sjöng bl a grönsångare, svartvit flugsnappare och gärdsmyg – den mindre flugsnapparen vi hoppades på höll sig undan. I bebyggelsen i Sjogarp såg vi flera stenskvättor och hämplingar. Ett par hussvalor verkade påbörja bobygge på en av villorna. Där såg vi morgonens enda rovfågel, en duvhökshona som tyvärr låg död på en grässlänt. I buskagen nedanför bebyggelsen sjöng bl a härmsångare, törnsångare, rörsångare och buskskvätta.
  Vid Ungdomsborgen Munkaskog var det fikadags och där underhölls vi av taltrastens upprepande sångstrofer. På fotbollsplanen födosökte en dubbeltrast och grönsiskor med ungar hade flygträning i lövträden. Några av oss hann också se en födosökande grå flugsnappare. Nere vid Vättern drog en småskrake förbi.
  Vi följde sedan stigen upp till dagvattendammen, hörde ytterligare grönsångare och gärdsmygar och
  vid dagvattendammen sjöng en gransångare sin “salt sill” sång.
  Så gick vi genom skogen tillbaka till samlingsplatsen, överens om att det är spännande med en vandring som bjuder på så olika biotoper och alltså olika fågelliv. Totalt noterade vi 45 arter.
  Sven V Johansson/ M Andermo

 • Margareta Andermo

  KLEVEN – EN PÄRLA VÄRD ETT BESÖK
  För flera av oss 8 som deltog i exkursionen till Östra Vätterbranterna var detta det första besöket i Kleven, som ligger högt, högt uppe på berget, norr om Gränna, ett fantastiskt utflyktsmål väl värt ett besök. Stigen vi följde över stock och sten ledde ner mot den nästan uttorkade Narbäcken och vi hörde bl a trädgårdssångare, grönsångare, törnsångare och svartvit flugsnappare. Medan göken gol i närheten ledde stigen oss brant uppåt. Långt nedanför bredde Vättern ut sig glittrande i solen, en storlom vilade på vågorna och en havsörn drog snabbt förbi. På många håll var marken torr och sprucken, på andra ställen blommade redan blåklockor, ängskovall, klöver och nyponros. Vi hörde trastar, hämpling, gulsparv , grönfink och naturligtvis bofink och lövsångare.
  Efter fikat uppe på Solhöjden – för den som vill finns caféet Klevens Loge – for vi vidare till Girabäcken, vandrade utmed bäckravinen och lyssnade förgäves efter mindre flugsnappare. Rödhake och gärdsmyg var det däremot gott om.
  I äppellunden mellan Gränna och Röttle överraskade en näktergal oss, men någon rosenfink hittade vi inte. Några av oss hade turen att höra kärrsångare och se steglits på ett gärde i Röttle.
  Vi som sedan fortsatte via Siringe till Landsjön konstaterade att det var tyst, öronbedövande tyst. Inga nattsångare, ingen kornknarr, ingenting . Beror det kanske på att all vall redan är slagen?
  Vi åkte hem nöjda med en fin kväll och med att ha lärt känna ännu en av Vätterbygdens pärlor.
  Margareta Andermo

 • Sven V Johansson

  Medtag fika…..naturligtvis!
  /Sven V

 • Sven V Johansson

  Välkomna till den traditionella vandringen i Stora Kärrs bokskog, Munkaskog och dammarna nu på söndag. Samling vid bokskogens parkering vid 195an, ca 500 m norr om Sjogarpsrondellen, kl 7:30. Beräknas pågå ca 2 1/2 timma.

 • Ulf Gotthardsson

  Klubbens resa till Vadehavet i Danmark/Tyskland (29 aug – 2 sep) blev ju väldigt snabbt fulltecknad, så vi beslutade att dubbla den så att alla ”reserver” också kan följa med. Alla som har anmält sig har alltså en plats – och totalt har vi plats för 16 personer i två bussar.

  Vi är nu 15 deltagare så vi har fortfarande en ledig plats. Vill du hänga med så anmäl dig till ulfgotthardsson@yahoo.se eller telefon 070 – 274 1948.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>