Smålandsrally 5-6 november

Allhelgona helgen är det dags,  Smålandsrally igen, 5-6 november.  Lite av finalen på fågelåret innan mörkret och stillheten tar över.  Alla fågelklubbar i Småland tävlar i dagarna två om att se så många arter som möjligt inom sina respektive verksamhetsområden.  JFK brukar ligga bra till,  vi vann tex 2009 på 116 arter,  men Kalmar vann i fjol.  Brukar bli en del roliga oväntade obsar också,  få se vad det blir i år.  Passa gärna på att reka lite kommande helg,  finns det en kungsfiskare vid någon å,  kanske en kvardröjande smådopping,  har alla bändelkorsnäbbar försvunnit,  har salskraken kommit än?  Ju fler som rekar ju bättre lär det gå i själva rallyt.

Rapporteringen sker som vanligt på Svalan men det går också att skriva in obsar på Anslagstavlan.  Vår nye webbmaster kommer efter god förebild att sammanställa och summera så vi vet vad som kommit in och vad som saknas.  Bra att kolla hemsidan alltså.  Vi som har kontakt via Twitter kan kanske bidra med att snabbt spridda information i gruppen.

Per Sjöstrand

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *