Euro Bird Watch Day 2019-10-05

Vista Kulle NO 2M/S 0 Grader Celsius
Från kl 06.50- 11.05
9 personer varav 2 uppe på toppen.Alla av manligt kön.
Har bara räknat vad vi sett från paviljongen, och det var inte mycket.
Finns på Artportalen, mest var det Grågås och mesar

Olle Karlsson

Euro Bird Watch Day Tranebo 5 okt 07,00 – 12,00 några minusgrader på morgonen och svag N vind mestadels ganska molnigt. Under aktiviteten deltog 7 herrar och en dam som under längre eller kortare tid hjälptes åt att söka arter på den relativt fågelfattiga himlen. De riktigt tidiga besökarna fick dessutom se en grann kronhjort och 4 älgar (2 tjurar och 2 kor). Totalt sågs 40 fågelarter men i låga antal. Grågås var talrikast med 204 bestämda individer. Vi såg ytterligare några hundra gäss som fick lämnas obestämda på grund av dåliga obsförhållanden. Bland trevligare arter kan nämnas tofsvipa 8, vitkindad gås 8, fjällvråk 1, duvhök 1. Men det var ändock höstens första 2 varfåglar på lokalen som troligen stod för bästa underhållningen och blev dessutom ny art för någon.

Blomma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *