Fågelskådningens dag 2019

Fågelskådningens dag 5 maj 2019
Det vackra vårvädret lockade nästan 200 personer till aktiviteterna vid Landsjön. Man kunde delta i guidade vandringar av olika längd och se på ringmärkning av fåglar. Tipspromenaden med fågelfrågor vanns av Elsa Johansson, Huskvarna som får ett bokpris. Här följer de rätta svaren på tipspromenaden.
Fråga 1: Berguven heter Bubo bubo på latin. Fråga 2: Tofsmes Fråga 3: Grå flugsnappare bygger ofta sitt bo i amplar och blomlådor. Fråga 4: Havsörn Fråga 5: Lövsångaren kommer tillbaka vid lövsprickningen. Fråga 6: Blåhaken kallas Nordens näktergal. Fråga 7: Rödvingetrasten sjunger på dialekt. Fråga 8: Blå kärrhök Fråga 9: Tofsvipan lägger sitt bo på marken. Fråga 10: Hökuggla Skiljefråga: 172 cm

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *