Ungfåglarna

I lördags hade Ungfåglarna sin avslutning ute vid Landsjön. Pga sjukdom och annat var det fyra ungdomar och 2 mammor/pappor som slöt upp ute vid Fältstationen. Daniel Steen ställde på ett förtjänstfullt sätt upp och berättade om ringmärkning. Dessutom hade han fångat sävsångare,rörsångare,törnsångare,sävsparv,blåmes och buskskvätta i näten som han ringmärkte. Alla fick möjlighet att titta närmare på dem,klappa dem och det var tillräckligt många för att alla fick släppa iväg en fågel var efter att de fått en ring runt benet.

Vi gick bort till fågeltornet och svarade på frågor längs vägen. En brun kärrhök passerade över vassen. En rosenfink sjöng flitigt runt oss hela tiden. Uppe i fågeltornet såg vi en sångsvanfamilj med 7 ungar. Dessutom en familj sothöna med två ungar,knipor,skäggdoppingar,gräsand,fisktärna,skrattmås m.m.

Väl tillbaka vid Fältstationen grillade vi korv och njöt i solen en stund innan det var dags att åka hemåt. Margareta och Björn tackar för att vi fått vara ledare under den här våren för ungfåglarna.

Ungfåglarna slut

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *