Ungfåglarna

Igår var Ungfåglarna ute och prövade vingarna. Vi var fyra ungfåglar och två ledare som letade efter spännande fåglar vid Rocksjön. Nu är det barnkammare och flera fåglar har fullt upp med att mata och att skydda sina ungar. Vi såg flera gräsandfamiljer längs Rocksjöns stränder. En knipmamma med åtta ungar lät sig väl beskådas. Flera blåmesar har fått ungar och letade mat för att föda de små.

Vid plattformen intogs gott fika och där kunde vi se fiskmåsar,skrattmåsar,gråtrut och fisktärnor och kunde även se storleksskillnader mellan dessa. Några tornseglare letade insekter högt uppe i skyn. Ute på sjön vilade skäggdoppingar och några knipor samt ett par sothöns. Vid bron var det några som fick en kort glimt av bävern.

Fåglarna sjöng från alla håll,men det här med fågelsång är svårt för små ungfåglar (men även vuxna fåglar) och det är ganska jobbigt att lära sig skilja på alla dessa ljud man hör.

En enkelbeckasin flög förbi över oss på relativt nära håll. Några koltrastar hoppade omkring i Bauerparken och en familj med björktrast matade sina ungar.

Den 4 juni åker vi till Landsjön för att avsluta denna “kurs”. Vi tittar på fåglar,kollar in ringmärking,har en frågesport,grillar korv och har lite lekar. Vi ser redan fram mot den träffen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *