Västkustresan

Västkurstresan 6/1
Kl 6 på morgonen var vi 7 personer som trotsade de ogynnsamma värderutsikterna och styrde kosan mot västkusten . Lockade gjorde inte minst vittrut och vitvingad trut som varit synliga de senaste dagarna. De gäckade oss, trots att vi var vid Träslövsläge strax efter att vittruten larmats därifrån. Vårt första stopp var Getterön. Minnesvärt därifrån var skäggmesarna, hane och hona, som lät sig beskådas på nära håll och de 13 havsörnarna som satt en bit ut i väntan på att dagens åtel skulle läggas ut. Varken Leif, Karin, Gunnel, Barbro, Gustav, Leif eller jag hade tidigare sett så många havsörnar samtidigt. Häftigt! Uppehållsvädret höll i sig under förmiddagen, men det blåste hårt. Vid Galtabäcken kunde vi spana in bl a fem storspovar innan regnet slog till. Vi åt vår matsäck i fågeltornet med regnet piskade och vinden tjöt. Getteröns naturum var skönt att pusta ut i innan hemfärden. 40 noterade arter (bl a sjöorre, ejder, pilgrimsfalk, rörhöna, stenknäck, gravand) kändes bra en dag som denna och vi åker gärna till västkusten om ett år igen.
Margareta Andermo

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *