Allhelgonarallyt 2013

Förra årets upplaga av Allhelgonarallyt vanns av Kalmar Ornitologiska Förening på 120 arter. Allhelgonarallyt i Småland har under senare år vuxit i omfattning. Förra året deltog 21 lokalklubbar, vilket nära nog är samtliga klubbar i landskapet, och totalt deltog för första gången över 300 skådare under helgen. Rallyt har blivit en uppskattad programpunkt under hösten och ett sätt att hålla samman gemenskapen mellan lokalföreningarna i ett stort landskap. Dessutom är det här ett effektivt sätt att rota fram intressanta fågelarter under en tidpunkt på året som tenderar till att bli allt hetare ur raritetssynpunkt.

Även i år inbjudes samtliga lokalklubbar i Småland att deltaga. Tävlingen går ut på att under två dagar se så många olika fågelarter som möjligt inom respektive klubbs verksamhetsområde. Alla klubbmedlemmar kan deltaga alltefter möjlighet och intresse. Tävlingstiden pågår från midnatt i två dygn till ny midnatt.

Datum och tid: 2 november (kl. 00.00) – 3 november (kl. 24.00).
Lag/plats: Hur många som helst i lokalklubben får deltaga inom klubbens geografiska område, och självklart får man vara med som många timmar man nu kan.

Så putsa kikarna och byt batterier i hörapparaterna så kör vi hårt 2-3 Nov.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *