Tisdagsvandringen 14-5

Årets första tisdagsvandring samlade 10 deltagare. Dessutom rörde sig ytterligare minst 5000 personer i omgivningarna då Vårruset runt Rocksjön genomfördes samtidigt.

Vandringen började vid den vita bryggan i John Bauer-parken,där vi lyssnade på gärdsmyg från buskagen och tittade på backsvalor och ladusvalor över sjön. Vandringen fortsatte längs spången mot söder med stopp vid samtliga torn och plattformar. Vi fick se skäggdopping och fisktärna visa upp sig på nära håll och vid den södra plattformen kunde vi njuta av flera lövsångare och ett sävsångarpar som visade upp sig. Även en turkduva kunde ses då den snabbt flög förbi över våra huvuden.
Vid den södra plattformen avbröts vandringen då temperaturen fallit snabbt och många inte var tillräckligt välklädda för att klara kylan. De som stannade fortsatte vandringen ner till det södra tornet och kunde där se bl a ett fisktärnepar som uppvaktade varandra,samt skäggdoppingar som låg på bo. Därefter gick jag själv tillbaka till uppsamlingsplatsen för att plocka ner föreningens flagga och fortsätta hemåt. Från spången kunde jag se en storlom som flög över Rocksjön mot söder och även en trädgårdssångare som födosökte tillsammans med lövsångare i buskagen längs spången. En mycket trevlig kväll,även om fågelsången ibland överröstades av musiken från Vårrusets start/mål-område i Knäcktaparken. Artlistan slutade på 33 arter inklusive storlommen.

Saxat från kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *