Nu söker vi efter fågelinventerare

 

Projektet SAMSKOG etablerar kontakt mellan skogsägare och fågelskådare runtom i landet.

Ett övergripande mål är att öka skogsägarnas och fågelskådarnas kunskap och intresse för skogens fåglar

Du som är van att inventera fåglar är välkommen att anmäla dig som inventerare. Våra inventerare etablerar kontakt med lokala skogsägare och informerar om projektet. Som inventerare har du möjlighet att uppleva ljuva fågelmorgnar vid tre fältbesök under våren och ett vinterbesök. Vi inriktar oss främst på skogens stannfåglar, till exempel mesar och hackspettar.

Läs mer på SOF:s hemsida www.sofnet.org eller ta kontakt med Thomas Rostedt 070-520 58 36  t.rostedt@telia.com

 

Tjäderinventerare

Det börjar så smått våras i markerna och tiden för tjäderspel är nära! Länsstyrelsen satsar vidare på att kartlägga och följa upp tjäderspelplatser i Jönköpings län. Vi vill därför uppmuntra er att ge er ut och kolla upp ”era” tjäderspel. Länsstyrelsen kommer också att söka efter nya spelplatser baserat på en kartanalys. För den som är intresserad finns möjlighet att inventera någon av de nya spelplatserna. Efterhand som ni anmäler intresse bokar jag in er i vårt system. Svara senast den 2:a april.

Ta kontakt med Marielle Gustafsson på Länsstyrelsen tel  036-39 52 83

 

Lärkrutor

I Sverige har tre av fyra sånglärkor försvunnit under de senaste 35 åren, mest på grund av rationaliseringar inom jordbruket. Ett effektivt sätt att förändra situationen har visat sig vara att anlägga lärkrutor – små osådda fläckar i åkern där sånglärkorna kan hitta mat. T.ex. har man på en gård i England lyckats tredubbla antalet sånglärkor med hjälp av åtgärden. Lantbrukare i olika delar av Sverige deltar just nu i SOF:s projekt Rädda Sånglärkan, och nu kan Du vara med och hjälpa till.

Ta kontakt med Bob Lind bob.lind@tele2.se  mobil 070-170 68 13

 

Fiskgjuseinventering

SOF:s riksinventeringsart för 2013 är fiskgjusen. Alla rapporter skrivs in i Svalan. Lokal koordinator är Fredrik Litsgård fredrik@ecocom.se mobil 070-288 93 82

Mer information finns på www.sofnet.org

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *