Framtiden?

Hemsidan verkar vara  gammal och frånåkt av modernare info-kanaler.

Ni får vara lite om och kring er för att ta del av klubbens information, därför rek. att ni surfar vidare till klubbens facebook-sida för nyheter och info från klubben.

Jag kommer troligen inte att vara med att driva denna sidan vidare så nyare krafter får ta över (vet inte om den ens kommer att vara kvar, visste inte ens att det skulle starta en “konkurrerande” sida, kanske ett samarbete är planerat).

Jag vet inte vilka planer som finns för sidans framtid vilket är det avgörande för mitt ställningstagande.

Kanske får vi reda på vad som gäller på årsmötet, (eller på facebook)?

Webbmaster PE Svahn

9 tankar kring ”Framtiden?

  1. Det är väl bra om det görs reklam för klubben och fågelintresset i de sammanhang där människor finns. Fortsätt gärna med det! Men samtidigt kan det vara problematiskt att splittra klubbinformationen på flera ställen. All information som rör klubben ska såklart finnas på huvudsajten, vare sig det är en egen hemsida eller en facebooksida eller något annat som utses till att fylla den uppgiften.
    Man bör även ha i åtanke att det finns olika skäl till att somliga väljer att ej registrera sig på facebook eller använda facebook som hemsida. Inte minst för att värna om ett fritt internet på lång sikt.

  2. Om jag då skall försöka förklara vad jag har reagerat på.
    Vi skall nog ändå se upp med hur vi sprider informationen om vår verksamhet, då man får fler kanaler så är risken stor för att man splittrar nyheterna så medlemmar måste kolla på flera ställen för att få del av vad som händer.
    Min åsikt att det måste styras upp vad som gäller så att alla är medvetna om detta så att det vi vill att medlemmarna skall få del av finns att hitta på den sida som är plattform för klubbens information, sedan kan denna information naturligtvis visas på den andra (sekundära) sidan.
    Jag är positiv för nytänkande och facebook och andra sätt att sprida ljus om vad vi håller på med, men se upp så att det inte blir så att vi sprider information lite här och där om den riktar sig till medlemmarna.
    Tex. ni som inte läser på facebook, vet ni att det förekommer en fågelkurs i klubben just nu?
    Tack för allt stöd.

  3. Som alla andra inläggare hoppas även jag vi har kvar vår fina hemsida och vi ska inte ha någon intern konkurrerande verksamhet! Men vari består den konkurrerande verksamheten? Att vi syns på de sociala medierna och där får en möjlighet att tala om att vi finns och vad i pysslar med, är inte det bra? Är det inte det vi vill? Jag kan inte heller förstå att den här diskussionen kom upp! Saker och ting i samhället förändras och då kanske man får hänga på det som är bra! Det finns ett flertal olika Facebook-grupper inom fågelskådning och det är väldigt tydligt att det är många personer med i dem som kanske inte räknar sig som skådare utan bara är lite allmänt intresserade. Bara för att man själv inte är någon användare av Facebook, behöver det väl inte betyda att det inte kan vara bra? Det kanske är en generationsfråga? Yngre människor använder de sociala medierna i mycket större grad än “vi gamlingar”! Men visst vore det väl kul om några ungdomar (eller andra) dök upp på våra aktiviteter, som de läst på hemsidan efter att ha få tipset från Facebook, eller..? Se det inte som konkurrens utan se det som ett bra komplement och uppmuntra dem som gör att vi får chansen att synas mer och att fler får veta att vi finns till! Tack P-E för ditt utmärkta jobb med hemsidan och tack Andreas för att du ökat möjligheterna för oss att synas! Tack för ordet! /Håkan Y

  4. Hej
    Hemsida och Facebook är två helt olika saker. Facebooken skapar möjligheten att sprida hemsideuppdateringar till en bredare målgrupp och kan attrahera en ny publik.

    Jag har jobbat med hemsidor, facebook och twitter i många år och hemsidan är alltid navet. Förstår egentligen inte denna diskussion.

    Svahns arbete med hemsidan är föredömlig och därför att vi är så på tårna bör det också synas på de sociala medierna så klubben kan synas vidare. Därav skapandet av en facebookgrupp.

    Vänliga Hälsningar Andreas Joakimson

  5. Hoppas du (PES) blir kvar och sköter hemsidan. Den är mycket uppskattad av mig och många andra

  6. Håller fullständigt med de tre föregående inläggen. Från styrelsens sida finns absolut ingen tanke på någon konkurrerande verksamhet med en facebooksida. All information skall ges på webbsidan. Per-Erik gör ett mycket bra jobb. Själv använder jag inte facebook och vill till varje pris ha en webbsida att gå till.
    mvh Leif Jansson ordf

  7. Klubbens webbsida med PerErik som webadministratör är en av föreningens viktigaste funktioner, webbsidan är såväl vårt ansikte utåt som vår främsta kanal för information till alla medlemmar och en lämplig ingång för att navigera runt bland svenska och utländska fågelsidor. Från styrelsens sida finns det absolut ingen dold agenda att skapa någon form av konkurrerande sida. Vi hoppas verkligen att ha kvar PerErik som webbansvarig.
    mvh

  8. Jag håller helt med Ingvar. Hemsidan är suverän och har skötts föredömligt av webmaster. Jag visste heller inte om att det fanns en “konkurerande” sida på facebook. Men så kanske man inte ska behöva se den, utan som ett komplement att kunna gå in på då man är ute i fält…. Själv är jag en mkt passiv facebookanvändare, så hemsidan får nog bli förstahandsvalet för mig även i fortsättningen.
    mvh Sven V

  9. Detta var en helt ny information. Att börja dagen med en titt på hemsidan är en av fågellivets höjdpunkter.Jag har haft klubbens hemsida som startsida på min dator i många år. Den har ju under senaste åren blivit bättre och bättre, även om den varit lite passiv ibland när inget stort händer. PerEriks bilder har då varit en fröjd för ögat. Hoppas verkligen att hemsidan kan vara kvar. Informera gärna tydligare om vad som är på gång. Var på Klubbens och Blommas fina föreläsning i torsdags. Ingen om detta sas då.
    MVH
    Ingvar Selse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *